La platja viu aquest dimecres l’alliberament de 12 tortugues marines

Es tracta d’exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta) criats en captivitat • La solta es farà a la zona de la platja del Baixador amb les màximes mesures de seguretat per evitar molèsties als animals durant la seva introducció al medi marí

La platja de Castelldefels, concretament la del Baixador, viu aquest dimecres un fet històric: l’alliberament de 12 exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta) criats en captivitat. Recordem que l’any passat es va trobar un niu d’aquesta espècie a la platja a la nostra ciutat.

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) serà l’encarregada de fer la solta d’uns animals que han estat cuidats per part d’aquesta mateixa institució i que ara seran introduïts un a un al medi marí.

L’acte consisteix en alliberar les tortuges en dos grups de 6 amb caixes fins a pocs metres de l’aigua, on s’agafaran a mà una per una i es deixaran anar a la sorra (a uns 7 metres del mar) perquè vagin caminant fins a l’aigua.

La representació municipal estarà encapçalada per l’alcalde accidental Jordi Maresma, acompanyat pel regidor de Via Pública i Manteniment, Fernando Cerpa, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, el president de la Fundació CRAM, Josep Lluís Pal, i la tècnica del Servei de Fauna i Flora Aïda Tarragó, entre d’altres.

Al web del projecte Caretta a la vista, es pot trobar informació sobre com actuar en cas d’albirament de tortugues a la platja i altres informacions al respecte.