De l’1 al 4 de juliol, el certamen pretén promoure a diversos espais de la ciutat la cultura cinematogràfica mitjançant la competició internacional de curtmetratges , la projecció de llargmetratges icònics englobats en una mateixa temàtica, i la celebració d’esdeveniments de participació popular

Integrat dins de la nova campanya de turisme del municipi, aquesta setmana arriba la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Castelldefels (FICC), un certamen que se celebra de l’1 al 4 de juliol a diversos espais de la ciutat com el Teatre Plaza, la plaça de les Palmeres, la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado o els cinemes de l’Ànec Blau.

Totes les activitats són d’entrada lliure i gratuïta. Les entrades es poden recollir a les oficines de Turisme i al punt d’informació de l’Ànec Blau, i una hora abans a les taquilles del teatre Plaza (en el cas de les projeccions del teatre). L’activitat de cinema a la plaça de les Palmeres és lliure fins a exhaurir localitats.

Per les activitats que es realitzen a la biblioteca, les inscripcions són directament a la biblioteca, per telèfon o per la pàgina web.

La cloenda és la única activitat que es fa amb invitació i per tant, no és oberta a la ciutadania.

El certamen, organitzat per l’àrea municipal de Turisme de l’Ajuntament i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), es marca com a objectiu promoure la cultura cinematogràfica mitjançant la competició internacional de curtmetratges , la projecció de llargmetratges icònics englobats en una mateixa temàtica, i la celebració d’esdeveniments de participació popular per a totes les edats.

“Volem viure quatre dies d’inici d’estiu gaudint de cinema i entreteniment al voltant de l’entorn privilegiat que permet la localitat costera de Castelldefels”, afirmen des de l’organització del certamen. A més en aquesta primera edició, el festival retrà homenatge a grans figures del cinema espanyol com Karra Elejalde, Javier FesserLucía Tello i Álvaro Longoria.

Les seccions del festival

• Competició: Secció oficial, concurs internacional de curtmetratges.

• Secció Panorama: Secció oficial de llargmetratges i curtmetratges.

• Secció Cinema i Pirates: L’estreta vinculació de Castelldefels envers a la tradició pirata,tindrà la seva representació amb la projecció de títols sobre la llegenda dels pirates que seran projectats en espais de la ciutat.

• Activitats paral·leles: Durant els dies de celebració del festival, s’organitzaran diverses activitats relaciones amb el cinema i l’estiu, i tallers infantils.

+ INFO: Consulta el programa complet del FICC [Document PDF]

Notícia relacionada: