El passat dijous 3 de juny va tenir lloc l’acte de lliurament d’aquests distintius que han rebut també 11 empreses de la ciutat, distingides amb un segell que reconeix el compromís per la sostenibilitat turística • Quatre empreses del municipi han rebut per primera vegada el segell, mentre que set l’han renovat • El distintiu Biosphere es basa en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

Castelldefels, un any més, suma noves empreses i ens públics distingits amb el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, corroborant així la forta aposta del municipi per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics. En total, a més de la platja i l’Oficina de Turisme,que l’han renovat, són 11 empreses les que han obtingut el segell aquest 2021, de les quals quatre l’han rebut per primera vegada. D’altra banda, set empreses l’han renovat, segons va concloure la Taula de Sostenibilitat Turística del Baix Llobregat i el Instituto de Turismo Responsable.  

Aquest segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport dels Consorcis comarcals, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. L’acte de lliurament del segell Biosphere va tenir lloc el passat dijous 3 de juny a l’Acadèmia Sánchez-Casal del Prat de Llobregat. A l’acte hi van assistir els guardonats, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, Eva López, i els màxims responsables de les àrees de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i de la Diputació de Barcelona.

Les empreses de Castelldefels que han rebut la distinció per primera vegada són Chelor Grupo Norisma i els chiringuitos Dolce Vita, Ibiza i Iguana. D’altra banda, han renovat distintiu la Platja de Castelldefels i l’Oficina de Turisme i, com a empreses, Aparhotel Solifemar, el restaurant CBC Casanova Beach Club, i els chiringuitos Carita Morena, Ananda, Ancla, Chalito i Tibu-Ron.

Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, que en el Baix Llobregat es gestiona a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.

El distintiu va néixer amb la principal finalitat d’implementar una gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d’una destinació turística, i s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.