Ja es comença a observar a la platja de Castelldefels l’eruga zebra, ja que amb l’arribada de la primavera n’apareixen nombrosos exemplars. Es tracta d’una espècie inofensiva que cal respectar i protegir, perquè és molt beneficiosa per a l’ecosistema de les dunes de les platges.

Coneguda popularment amb el nom d’aquest èquid africà per les ratlles negres i blanques, l’eruga zebra no és nociva sinó molt beneficiosa per a l’ecosistema de dunes de la nostra platja de Castelldefels.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) alerta que sovint es relaciona per error la presència d’aquestes erugues amb la processionària del pi, una espècie molt molesta i causant de moltes al·lèrgies. No obstant això, com tants altres tipus d’eruga, la zebra és inofensiva i endèmica, és a dir, pròpia dels espais dunars, i s’ha de respectar.

La presència de l’eruga zebra està associada al lliri de mar (Pancratium maritimum), del qual es menja la fulla i en busca protecció en la fase de crisàlide. Per tant, segons ha difós l’AMB en un comunicat «es tracta d’una espècie de gran importància en l’ecosistema dunar, que serveix d’aliment per a altres espècies i no constitueix cap plaga, ja que no destrueix les plantes que menja».

L’eruga zebra correspon a la papallona Brithys crini, un exemplar nocturn no gaire cridaner que normalment passa desapercebut. El nom popular fa referència al seu aspecte de franges blanques i negres molt vistoses que alerten els possibles depredadors de la seva toxicitat.