L’any passat, la pandèmia va deixar a Castelldefels sense celebrar aquesta festivitat, que torna aquest any amb la recuperació progressiva de les festes populars. Del 15 al 18 de juliol, les festes experimenten canvis d’escenari propiciats per controlar els aforaments

Les Festes del Mar se celebren al voltant de la festivitat de la verge del Carme, el 16 de juliol. La pandèmia de covid-19 va fer que l’any 2020 les Festes del Mar s’haguessin de cancel·lar.

Aquest 2021, en sintonia amb les recomanacions preventives del Procicat, l’Ajuntament de Castelldefels ha adaptat les activitats de la festa a espais diferents dels tracdicionals, recintes que reuneixen les condicions per donar acompliment a la normativa de prevenció sanitària.

Gran part de les activitats són amb aforament limitat i accés gratuït. Això sí, cal fer reserva prèvia de les entrades, que es poden sol·licitar a partir de les 10 del matí del mateix dia de l’espectacle, bé en línia,  bé presencialment a les oficines de turisme de Castelldefels: la del centre i la de la platja, de 10 a 14 i de 16:30 a 20 h.

Al programa, que pot consultar al peu, brillen les entitats de la ciutat que col·laboren amb aquestes festes, com ara l’Associació Musical, els Tabalers, l’Agrupació de Cultura Popular o Castelldefels Balla Country.

Els pirates, al Castell

És la principal novetat del programa de les Festes del Mar 2021. Aquest any, amb la recuperació progressiva de l’activitat normal, torna el desembarcament pirata. La necessitatde controlar els aforaments, però, impedeix que se celebri a la platja, com és tradició.

L’espectacle del desembarcament d’aquest any serà als jardins del Castell, en sessió doble, dos dies, el 16 i el 17 de juliol, amb reserva gratuïta en línia i a les oficines de Turisme.

Animació infantil, també al Castell

També tindrà lloc als jardins del Castell,un recinte on és possible implementar les mesures de seguretat sanitària necessàries.

El grup d’animació Atrapasomnis hi actuarà el diumenge 18 de juliol, a la tarda,amb el seu espectacle “L’aventura de somniar”.

Serà per a un aforament màxim de tres-centes persones. També cal fer reserva de localitats, de manera gratuïta, bé en línia, bé a les oficines de turisme, el mateix dia de l’espectacle.

Descomptes per a Piràtia

Amb la reserva de les entrades per al desembarcament pirata i l’espectacle familiar s’obté un codi de descompte vàlid durant un mes per a visitar el nou centre d’interpretació de la piratería del Castell, Piràtia.

Les havaneres, a la plaça Neus Català

La Vella Lola és una formació musical professional apassionada per les cançons de taverna, les havaneres,els valsets mariners, les cançons cubanes, els boleros… i la cançó tradicional catalana. Des de 2004 duen ales espatlles més de sis-centes actuacions arreu de Catalunya.

És undels grups capdavanters en un gènere molt estimat a la nostra ciutat i lligat a les seves arrels marineres.La tradicional vetllada d’havaneresde les Festes del Mar tindrà lloc a la plaça de Neus Català, davant de la biblioteca, en un recinte perimetrat amb aforament limitat. L’accés és gratuït, sense reserva prèvia. Només cal seguir les indicacions de l’organització pel que fa a la seguretat.

FESTES DEL MAR 2021

Consulti el programa complet

castelldefelscultura.org