Els dies 8, 9 i 10 de març, el litoral castelldefelenc es converteix en l’escenari d’una activitat que comportarà el vol simultani de diversos drons. En el marc del projecte europeu CORUS-XUAM, el projecte té com a objectiu el desenvolupament de la tecnologia i infraestructures que han de permetre incrementar la planificació, execució i anàlisi de drons repetitives a gran escala

La platja de Castelldefels acull els propers 8, 9 i 10 de març una activitat de recerca amb vol simultani de diversos drons. L’activitat es durà a terme durant els tres matins, de 8 a 15 hores, i es fa en el marc del projecte europeu CORUS-XUAM. L’objectiu és desenvolupar la tecnologia i les infraestructures que han de permetre incrementar l’automatització de la planificació, execució i anàlisi d’operacions de drons repetitives a gran escala. A més, el projecte també crearà serveis d’espai que abordin aspectes crítics relacionats amb la gestió de contingències i la interacció segura entre vehicles. L’activitat forma part d’un conjunt d’avaluacions que es realitzen en diversos països europeus al llarg de l’any 2022 a ciutats com París, Frankfurt o Anvers, entre d’altres.

El vol de drons es coordina amb U-Space, una plataforma de serveis software distribuïda i d’accés via Internet, que és el que es vol validar amb el projecte.
Castelldefels, com a Smart city i ciutat digital, aposta per activitats d’aquesta mena. En la dels dies 8, 9 i 10 de març hi participen la Universitat Politècnica de Catalunya (coordinadora de l’activitat), la UAB, la fundació Hemav, MARS Intelligence, Aslogic, Indra, Crida i Enaire.

El cos de la Policia Local de Castelldefels està convidat a participar amb la seva patrulla de drons, amb suport de Via Pública i Llicències de la Comissió de platges del municipi. La participació de la Policia contribueix al projecte amb vols prioritaris i/o d’emergència fets amb drons. Exemples d’aquests en són rescats a la platja, inspeccions d’aforament, suport a situacions d’incendi, controls d’accessos, etc.