La nova concessió, de 2022 a 2025, inclou criteris com el consum d’energies renovables i l’estalvi energètic i la col·laboració amb entitats de la comarca i de l’àrea metropolitana. S’han atorgat les llicències de 12 guinguetes de temporada de la platja que s’han d’integrar amb l’entorn mariner, oferir menús aptes per a tot tipus de persones, tenir una bona gestió mediambiental, així com generar llocs de treball de qualitat, entre d’altres qüestions. Els establiments funcionaran aquesta Setmana Santa

L’Ajuntament de Castelldefels ha atorgat la llicència per a les 12 guinguetes de temporada de la platja per al període comprès entre l’any 2022 i el 2025. El procés de licitació es va iniciar al desembre de l’any passat amb la publicació dels plecs de condicions que regien el procés i les llicències per aquests anys, marcat per un alt grau d’exigència en el compliment de criteris de sostenibilitat ambiental, social i cultural, alguns dels quals ja es van definir en el període de licitacions anterior. Per a la seva redacció es va comptar amb l’assessorament d’un grup d’experts de la Universitat de Girona, així com un conjunt de propostes de representants del veïnat, del Gremi d’Hostaleria i dels partits polítics que configuren l’oposició a l’equip de govern municipal. Totes aquestes propostes van ser recollides per la regidoria de Platges del consistori per generar el major consens possible.

Es van presentar 48 propostes per a les 12 ubicacions a la platja i s’han adjudicat les llicències a aquelles que han tret una millor puntuació en la valoració d’uns criteris que volen donar un salt a l’excel·lència en la qualitat i sostenibilitat, segons la ubicació triada. Entre ells:

 • La col·locació d’una instal·lació solar fotovoltaica generadora d’energia per potenciar l’autoconsum d’energies renovables i l’estalvi energètic. 
 • Col·laboracions amb entitats, preferiblement de la comarca del Baix Llobregat o de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

                -de caire ambiental, per realitzar activitats, accions o tasques de sensibilització per al municipi de Castelldefels per contribuir a la sostenibilitat ambiental de l’entorn

                -de caire social, cultural, esportives o turístiques, per contribuir al desenvolupament econòmic i social sostenible.

Aquests se sumen als criteris que s’avaluaven anteriorment com:

 • La Integració amb l’entorn mariner i de platja i la decoració amb plantes autòctones i amb baix requeriment hídric.
 • L’oferta de menús especials per a infants, vegetarians, celíacs o altres col·lectius amb al·lèrgies o intoleràncies.
 • La bona gestió mediambiental de l’establiment, destacant l’adhesió a la certificació Biosphere (sostenibilitat turística) que gestiona el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona. Així com l’ús i consum de recursos i productes de forma respectuosa amb el medi ambient i implantació de pràctiques que minimitzin els residus, evitant embolcalls innecessaris, i facilitin el reciclatge.
 • I la contractació laboral de proveïdors i empreses de manteniment locals i/o de l’entorn immediat, la capacitat de generar llocs de treball de qualitat, la contractació de col·lectius d’exclusió laboral i social i la paritat de gènere i conciliació familiar.

Després de la valoració de tots aquests criteris, s’han adjudicat les 12 llicències següents (4 a la Platja de la Pineda, 2 a la Platja de Lluminetes i 6 a la Platja del Baixador) que estaran en funcionament a la Setmana Santa:

Platja de la Pineda

 • Bolero Beach (entre el carrer 19 i carrer 20)
 • Chalito (entre carrer 15 i carrer 14 bis)
 • Playeros (entre carrer 13 i carrer 12)
 • Ananda (entre carrer 10 i carrer 11)

Platja de Lluminetes

 • La Garota de Mar (entre carrer 7 i carrer 504)
 • Carita Morena (entre carrer 4 i Avinguda dels Banys)

Platja del Baixador

 • Tibu-ron (entre carrer 512 i carrer Estrella de Mar)
 • Dolce Vita (entre carrer de les Ones i carrer 517)
 • Ancla (entre carrer Avet i Avinguda República Argentina)
 • Cocody (entre Avinguda República Argentina i carrer Perú)
 • Iguana (entre carrer Mèxic i carrer de Xile)
 • Celeste Beach (entre carrer de Colòmbia i carrer de l’Uruguai)

Cadascun dels 12 establiments ha d’estar format pels següents elements, que formen una unitat inseparable:

 • Mòdul principal o mòdul d’establiment expenedor de menjar i begudes (guingueta) amb magatzem de 4 m2
 • Terrassa de 100 m2 coberta per una pèrgola, que pot tenir una part fixa i altre practicable o amb para-sols.
 • Lavabos públics de dos cabines estàndard i una cabina adaptada.
 • Zona d’esbarjo infantil pública
 • Zona esportiva pública

El servei ha de romandre obert tots els dies, feiners i festius, en el període d’autorització per cada temporada amb el següent horari autoritzat:

 • Temporada alta – Apertura a les 8 hores i tancament a les 1 hores del dia següent
 • Temporada baixa – Apertura a les 8 hores i tancament a les 23 hores. Els divendres, dissabtes i vigílies de festiu es permet obrir de 8 a 1 hores del dia següent