El lliurament del distintiu s’ha produït durant l’acte de cloenda del Congrés Ecoplayas, celebrat a Castelldefels entre el 6 i el 8 d’abril • Es tracta d’un distintiu de qualitat ambiental que reconeix les platges com a netes i sostenibles i que la nostra ciutat ostenta des de l’any 2011

La platja de Castelldefels ha renovat un any més el distintiu de qualitat Ecoplayas, un reconeixement que gestiona i atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS) i que avala Castelldefels com una platja neta i sostenible. Castelldefels ostenta la Bandera Ecoplayas des de l’any 2011.

El lliurament de les Banderes Ecoplayas 2022 ha tingut lloc aquest divendres 8 d’abril a la nostra ciutat, en el decurs de l’acte de cloenda del 21è Congrés Ecoplayas que s’ha estat celebrant als salons de l’Hotel Playafels del 6 al 8 d’abril. La regidora de Platges, Clara Quirante (PSC), ha sigut l’encarregada de recollir la bandera atorgada a Castelldefels.

El Congrés ha ofert una visió tècnica global de tots els aspectes relacionats amb el món de les platges. En paral·lel, diferents empreses del sector han mostrat els seus avenços tècnics en el tractament del litoral.

La inauguració oficial del congrés va tenir lloc dimecres 6 d’abril amb la presència de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), la regidora de Platges, Clara Quirante (PSC), el president de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, i el president d’ATEGRUS, Rafael Apraiz.

El mateix dimecres hi va haver una visita dels congressistes a les instal·lacions de l’ICFO i una taula rodona sobre entitats supramunicipals i gestió del litoral. El primer dia de la trobada va incloure ponències sobre el risc del canvi climàtic i la contaminació a les costes i platges espanyoles; els efectes del canvi climàtic sobre la morfologia de les platges; Reials decrets i la seva implicació en platges; o aigües de bany.

Dijous 7 d’abril, es van tractar temes com salvament, accessibilitat i salut: es va parlar de platges per a tothom, entorns marítims inclusius, entre d’altres.

També hi va haver un bloc dedicat a elements urbans, equipaments i neteja de platges; amb una demostració de maquinària a la platja de Castelldefels.

Divendres 8, últim dia del congrés, s’ha parlat de bones pràctiques ambientals i noves tecnologies, amb temes com “Castelldefels: ciutat turística familiar, esportiva i sostenible”, etc.

Bandera Ecoplayas

La Bandera Ecoplayas reconeix la qualitat sanitària, mediambiental i de serveis de la platja del municipi. La concedeix ATEGRUS, constituïda el 1965, l’única associació espanyola que abraça tots els sistemes de gestió de residus, neteja urbana i medi ambient i reuneix municipis, empreses i tècnics del sector. ATEGRUS fa una convocatòria anual per a la presentació de candidatures per als premis Ecoplayas, en que es valoren conceptes funcionals d’excel·lència estètica, turística, de serveis i sostenibilitat.