La platja i l’Oficina de Turisme de Castelldefels aconsegueixen el Biosphere Sustainable Certified, que se suma a les 5 empreses que l’han obtingut per primer cop enguany i les 12 que l’han renovat

Castelldefels, un any més, suma noves empreses i ens públics distingits amb el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, corroborant així la forta aposta del municipi per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics. En total, a més de la platja i l’Oficina de Turisme, que han aconseguit el Biosphere Sustainable Certified, hi ha 17 empreses que han obtingut el segell aquest 2022, de les quals cinc l’han rebut per primera vegada. En total, 19 certificacions per a la nostra ciutat.

Aquest segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport dels Consorcis comarcals, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. L’acte de lliurament del segell Biosphere va tenir lloc el passat dijous 12 de maig al Restaurant Lancaster Beach Club de Gavà. A l’acte hi van assistir els guardonats i els màxims responsables de les àrees de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i de la Diputació de Barcelona.

Les empreses de Castelldefels que han rebut la distinció per primera vegada són el Restaurant El Embarcadero, Gau Catering, High Fidelity Collective, l’Hotel Ibis i el Restaurant El Capo.

Aquestes se sumen a les que l’han renovat: Chelor Grupo Norisma, els chiringuitos Dolce Vita, Carita Morena, Ancla, Ananda, Chalito, Iguana i Tibu-ron. També Aparhotel Solifemar, el restaurant CBC Casanova Beach Club i Permacultura ATTA. També va tornar a obtenir distinció el Parc Natural del Garraf (Castelldefels).

Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, que en el Baix Llobregat es gestiona a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accesible.

Com a gran novetat d’enguany, el Biosphere Committed Entity del programa Biosphere evoluciona cap a la certificació Biosphere Sustainable, disponible per a empreses i serveis, que permet millorar el posicionament en relació al turisme sostenible. Les destinacions turístiques i ens locals que treballen el programa reben el Biosphere Committed Destination. Ambdós segells permeten a les entitats desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats a través d’activitats i accions vinculades als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Aquest programa implanta una metodologia per a garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, tant públics com privats, i promou la gestió sostenible de les empreses i entitats turístiques del territori de manera conjunta amb els diferents actors turístics de la destinació.

El distintiu va néixer amb la principal finalitat d’implementaruna gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d’una destinació turística, i s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.