Del 25 al 31 de maig, la ciutat viu diverses activitats per conscienciar dels perills del tabac i animar els fumadors i fumadores a que ho deixin • Entre els actes d’enguany, dues taules informatives amb professionals dels CAP de la ciutat i la Caminada contra el càncer del passat dissabte

L’Ajuntament de Castelldefels s’ha adherit un any més a la Setmana sense Fum, campanya d’activitats del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial sense Tabac, i que vol conscienciar dels perills que comporta el consum d’aquesta substància i dels beneficis de no fumar (o deixar de fer-ho en cas que la persona ja sigui fumadora).

El lema general de la campanya d’enguany és “Viu sense fumar i comença a sumar” i a Castelldefels se li ha afegit el lema “Gaudeix la vida. No te la fumis”.

Entre les activitats més destacades a la nostra ciutat estan les dues taules informatives a la Plaça de l’Església (els dies 26 i 31 de maig) amb professionals dels CAP El Castell i Can Bou. Allà es realitzaven qüestionaris sobre el tabac, es mesurava la tensió arterial dels pacients fumadors i es realitzava una cooximetria per determinar els seus nivells de CO2. A més, podien rebre informació, consells i recomanacions per deixar de fumar.

La seu local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va organitzar el passat dissabte 28 de maig una nova edició de la “Caminada contra el càncer”. Amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels, entre d’altres, la caminada va començar al Passeig Marítim (a l’alçada de República Argentina) i va acabar a la Plaça de les Palmeres, on es va fer un acte lúdic que comptavà amb un taller de country a càrrec de l’Associació Casal Rafael Casanova.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabac causa unes 8 milions de morts a l’any. A més, s’ha demostrat que les persones fumadores tenen una major probabilitat de desenvolupar una COVID-19 molt més severa que les persones que no fumen.

+INFO: Setmana sense fum (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya)