L’AMB continua amb les accions de neteja, manteniment i control exhaustiu de les platges metropolitanes. Durant el mes de maig instal·la equipaments i mobiliari a les platges de la província de Barcelona, castigades pels temporals de març i abril. Aquestes afectacions van obligar a endarrerir els treballs · A la nostra platja hi haurà nous espais d’entrenament físic

La platja de Castelldefels, com la resta de les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, es prepara per a la temporada de bany 2022, que començarà oficialment a principis de juny.

L’AMB intensifica les actuacions de muntatge i instal·lació de mobiliari i equipaments al llarg dels 30 km de platges del litoral metropolità.

Les tasques i intervencions més rellevants que es portaran a terme i que s’allargaran fins a finals de mes són les següents:

  • Instal·lació de noves àrees d’entrenament físic (a Castelldefels, però també a El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona).
  • Reubicació a la sorra de molts elements retirats de manera permanent durant l’hivern, com pals de bandera, aparcabicicletes, bancs o tancaments de zones dunars, entre d’altres.
  • Instal·lació de mòduls (de primers auxilis, de lavabo estàndard i de lavabos adaptats-vestidors)
  • Instal·lació d’abalisaments en zona marítima
  • Buidatge de pous de drenatge de les dutxes i rentapeus
  • Increment de la freqüència de garbellat, que passa de dues vegades al mes a dos cops per setmana.
  • Increment de la intensitat de la neteja manual i neteja selectiva en totes les platges, tant a les zones dunars com a les zones sense vegetació.
  • Increment de la inspecció, el control i la retirada de residus.

Els temporals han obligat a replanificar el muntatge i reordenar els serveis

Els temporals tardans d’aquesta primavera, amb onatge important i persistent durant els mesos de març i abril, han obligat a replanificar el calendari de muntatge i reordenar els equipaments. En primer lloc, s’han endarrerit les feines de preparació per a la temporada alta, que habitualment començaven just després de Setmana Santa. En segon terme, la regressió de sorra ha implicat una pèrdua important d’amplada d’algunes platges, fet que impossibilita la recuperació de tots els serveis prèviament disponibles. Les zones més afectades per aquesta circumstància són algunes platges de Montgat, de Badalona, del Prat de Llobregat i algunes zones de la platja de Gavà.

En altres platges que han perdut amplada o que s’han vist modificades pels temporals, l’AMB ha reordenat els equipaments i ha reubicat els elements en zones més protegides i estables.

Torna a la normalitat el servei després de la pandèmia

L’equip de platges de l’AMB ha modificat les dutxes per tornar a posar en servei els ruixadors que estaven anul·lats, després que s’hagin superat les limitacions derivades de la covid a l’exterior. El total dels ruixadors de les platges metropolitanes s’han sotmès a un tractament de neteja i desinfecció.

A partir d’aquest mes es reprenen les analítiques de la sorra de les platges i de les bases de dutxes per al control microbiològic. Es faran 390 analítiques de sorra entre maig i setembre per mesurar el control de qualitat sanitari de la sorra, els fongs, etc.

Enguany també es recupera l’enquesta de platges i comptatge d’usuaris, que es va paralitzar el 2020 a causa de la pandèmia.