L’acte ha tingut lloc a la platja de Viladecans amb la presència, entre d’altres, de la regidora de Turisme de Castelldefels, Eva López · Les platges metropolitanes estrenen noves àrees d’entrenament, com el nou circuit de cal·listènia de Castelldefels

Una delegació de l’Ajuntament de Castelldefels, encapçalada per la regidora de Turisme Eva López (PSC), ha participat a l’acte oficial de presentació de l’Estiu metropolità 2022, el tret de sortida de la temporada d’estiu a les platges metropolitanes. L’acte ha tingut lloc a la platja de Viladecans, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Viladecans.

La presentació ha coincidit amb dos importants reconeixements de les institucions europees a les platges metropolitanes de Barcelona: l’elecció de la gestió de les dunes de la metròpolis com a finalista dels premis New European Bauhaus i la subvenció rebuda del projecte europeu Safeguarding Biodiversity. Ambdues distincions tenen com a denominador comú el canvi de paradigma en la gestió integral de les platges, amb un paper cada vegada més creixent dels ciutadania com a actors fonamentals en la conservació d’aquests ecosistemes.

A l’acte s’ha fet una petició al Govern central per a que es comprometi de forma ferma i urgent amb la regeneració de les platges malmeses pels darrers temporals i amb l’elaboració d’un pla estructural per blindar les platges de l’àrea metropolitana.

Nous elements esportius

Entre les novetats d’aquest estiu es troba la instal·lació de noves àrees d’entrenament esportiu, com el circuit de cal·listènia a la platja de Castelldefels. Els altres municipis que reben àrees similars són El Prat, Badalona i Sant Adrià del Besòs.

Es tracta d’un element que vol potenciar les platges com a espais de salut i dotar l’espai públic d’elements beneficiosos per a la ciutadania. Unes àrees que s’afegeixen i complementen l’actual oferta lúdica i d’oci de les platges metropolitanes. L’AMB ha realitzat una inversió de 160.000€ en aquests nous elements.

Desapareixen les restriccions a les platges derivades de la COVID

Aquest estiu no hi haurà restriccions a causa de la COVID en l’ús de les dutxes i altres equipaments. Això vol dir que els 800 ruixadors de les dutxes repartits per totes les platges metropolitanes estaran a l’ús, en comptes dels 400 que ho van estar l’any passat.

Qualitat i salubritat a les platges metropolitanes

L’equip de platges portarà a terme un garbellament diari a la franja més pròxima al mar, dos garbellaments a la setmana a la resta de la platja i neteja manual a la franja més pròxima a les dunes. En cas d’arribada de residus a les platges derivada de la crescuda dels rius Llobregat o Besòs, s’intensificaran el garbellament i la neteja manual.

A més, durant tot l’estiu i fins al setembre, es faran quinzenalment analítiques de sorra de les platges i de les bases de dutxes per al control microbiològic, els fongs i els llevats. 

Augment de la freqüència dels busos que arriben a la platja

A Castelldefels, les línies L94, L95 i L96 augmentaran la seva freqüència a partir del dia 1 de juny.

En el cas de la L94, incrementa l’oferta de servei tots els dies de la setmana. L’interval de pas serà de 15 minuts.

La L95 millora la seva oferta els dissabtes i festius. L’interval de pas serà de 20 minuts.

Per últim, la L96 incrementa la seva oferta els dissabtes ifestius. L’interval de pas serà de 12 minuts.