El distintiu de qualitat mediambiental es va lliurar en un acte a Palamós on va ser present la regidora de Platges Clara Quirante • Un any més, la Bandera Blava oneja a les platges del Baixador i de Lluminetes

Castelldefels va recollir el passat divendres 17 de juny la Bandera Blava 2022, que han revalidat un any més les platges del Baixador i de Lluminetes. L’acte de lliurament va tenir lloc a Palamós amb la participació de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, i, entre d’altres, la regidora de Platges de l’Ajuntament de Castelldefels, Clara Quirante (PSC).

Recordem que la Bandera Blava certifica la qualitat ambiental i de serveis i oneja aquest estiu a dos dels tres trams de què consta el litoral del municipi. Així ho va donar a conèixer el passat mes de maig l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental–, que ha tornat a distingir la platja de Castelldefels amb aquest segell que valora la seva qualitat ambiental, la seguretat i la neteja de les instal·lacions.

La Bandera Blava premia el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

La platja de Castelldefels compta a més amb quatre punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Aquesta informació s’actualitza cada setmana segons les dades proporcionades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A més de la Bandera Blava, la platja té altres certificats que en confirmen la seva qualitat: Biosphere, Ecoplayas, «Q» de Qualitat, i ISO 9001