Integrat per la Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, el dispositiu comptarà amb més de 120 agents • Es tornarà a disposar d’un agent caní per a la detecció d’estupefaents • La ciutat vol tornar a celebrar una revetlla de caire familiar, després de 2 anys d’excepcionalitat a causa de la pandèmia de la COVID-19

Després de 2 anys amb mesures extraordinàries a causa de la pandèmia de la COVID-19 (com el tancament de la platja durant tota la nit), les regidories de Governació i Protecció Civil, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, tiren endavant el dispositiu de la revetlla de Sant Joan 2022. L’objectiu és seguir la línia descendent del nombre d’incidents produïts abans de la pandèmia. Per aquest motiu, el dispositiu planificat és molt similar al de l’any 2019.

Es desplega un ampli dispositiu policial per part de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, format per més de 120 agents. Per tercera vegada, es tornarà a disposar de l’agent caní per a la detecció d’estupefaents. A més, es torna a instal·lar un lloc de primers auxilis al passeig Marítim a l’alçada de l’avinguda República Argentina.

L’objectiu és comptar amb una revetlla de Sant Joan consolidada com una festa familiar, segura i cívica i on els ciutadans i ciutadanes col·laborin amb els diferents cossos de seguretat.

Afectacions al trànsit

El trànsit estarà tallat al tercer tram del Passeig Marítim (entre Avinguda República Argentina i Port Ginesta). Hi haurà restriccions entre les 18h del 23 de juny, i les 6h (aproximadament) del dia 24. Les afectacions són les següents, com es condensa en el plànol que acompanya aquestes línies:

  • Per circular en direcció Sitges des del passeig Marítim, s’haurà de seguir aquest recorregut: passeig del Ferrocarril, pont de Bellamar (per sota), aparcament del carrer Mèxic i carrer Mèxic fins a Penyeta Roja, des d’on es podrà circular fins al pont del Poal o continuar pel passeig Ferrocarril de Sitges en direcció Port Ginesta.
  • No es podrà circular direcció Gavà entre els carrers Penyeta Roja i Mèxic. L’alternativa serà el pont de l’avinguda del Poal fins a l’avinguda Constitució.
  • No es podrà estacionar ni al passeig Marítim de Castelldefels ni al del terme de Sitges.

L’aparcament de carrer Mèxic romandrà tancat durant tot el dia 23 de juny i fins a les 8 del matí del dia 24.

Aquells veïns que tinguin pàrquing a la zona prohibida de circulació els permetran accedir i sortir als seus habitatges.

L’inici dels treballs de neteja de la platja serà a partir de les 6 hores del dia 24 de juny, i comptarà amb presència policial per facilitar el desallotjament de la platja i facilitar així la seva neteja.

Implementacions a l’estació de Castelldefels-Platja

Per a la revetlla de Sant Joan, s’implementa un dispositiu especial en el qual Renfe Rodalies, com a gestor de l’estació Castelldefels-Platja, incorpora un notable equip de vigilants de seguretat per controlar el flux de gent a les andanes i evitar el creuament de les vies, tant en la fase d’arribada (darrer tren direcció Sant Vicenç de Calders a les 00.31 hores) com a la fase de sortida després de la revetlla (1er tren de sortida direcció Barcelona a les 4.58 hores).

Per a la fase d’arribada (des de Barcelona) de les 22 hores fins a les 00.31 hores, els trens amb destinació Vilanova i Sant Vicenç de Calders circularan per la via 2 entre Castelldefels i Garraf efectuant la seva aturada i estacionant a la via 2 de Castelldefels-Platja (s’evita que els viatgers hagin de creuar les vies pel pas soterrat existent).

A la fase de sortida es retén als usuaris fora de l’estació fins a l’arribada del tren i se’ls fa entrar fins que s’ompli el tren i així evitar que l’andana es massifiqui de gent esperant, amb el consegüent risc.

Mesures per evitar els incendis

A Castelldefels, al voltant de la celebració de la Revetlla (i amb els dies d’extrema calor que hem viscut), estan vigents tota una sèrie de mesures a fi de minimitzar el risc d’incendis forestals associats a l’ús del foc. Durant la celebració de la Revetlla (els dies 23 i 24 de juny) s’activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, fet que suposa el tancament de camins forestals al trànsit de vehicles.

A Castelldefels està prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, llançar coets, globus, focs artificials o altres artefactes que continguin foc a tots els terrenys forestals i amb massa boscosa de Castelldefels i a la franja perimetral de 500 m que els envolten.

També està prohibit realitzar qualsevol tipus de foguera i festa popular organitzada sense el preceptiu permís municipal. Estan prohibides per aquest motiu també les fogueres a la platja de Castelldefels durant la Revetlla.

Qualsevol persona que sigui sorpresa contravenint aquestes prohibicions o qualsevol de les altres establertes a la normativa de prevenció d’incendis forestals, és objecte de denúncia.

+INFO: Consells relacionats amb la Revetlla (Generalitat de Catalunya)