La platja de Castelldefels i les seves dunes també estan incloses en aquest premi (New European Bauhaus Prize) que ha rebut l’AMB a la cerimònia celebrada el passat 11 de juny a Brusel·les

La recuperació i la gestió de les dunes de les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, Castelldefels inclosa, ha aconseguit el prestigiós guardó New European Bauhaus Prize, concedit anualment per la Comissió Europea (CE) a un projecte de reconnexió amb la natura.

El projecte de l’AMB va rebre el premi el passat 11 de juny a Brussel·les, durant la celebració de The Festival of New European Bauhaus. El guardó el va recollir el gerent de l’AMB, Ramon Torra, de mans de la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel. Gabriel i la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, van representar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, en l’acte de lliurament del premi.

Aquest reconeixement europeu no és l’únic que ha rebut enguany l’Àrea Metropolitana de Barcelona per la gestió de les platges. Recentment, va aconseguir una subvenció de prop de 200.000 euros del projecte europeu Safeguarding Biodiversity per protegir la biodiversitat, fomentant la participació ciutadana.

Aquestes distincions europees a la gestió de les platges metropolitanes tenen com a denominador comú el creixent paper dels ciutadans en la conservació d’aquests ecosistemes. El darrer any, més de 3.000 persones han participat en la regeneració de les dunes i en la descoberta dels valors naturals de les platges metropolitanes.