Amb l’objectiu de millorar la neteja del municipi, l’Ajuntament de Castelldefels demana col·laboració ciutadana per mantenir la ciutat el més neta possible · Deixar les escombraries fora dels contenidors comporta problemes de salut pública i de salubritat

Deixar les escombraries fora dels contenidors, a banda de donar mala imatge a l’espai públic de la ciutat, comporta problemes de salut pública i de salubritat, ja que atreu rosegadors i insectes i provoca pudors al seu entorn.

Es demana no recolzar els mobles, restes vegetals o altres residus als contenidors. Castelldefels compta amb vehicles de recollida bilaterals, és a dir, cada equip (format per un vehicle i el seu conductor/a) recull una fracció diferent. Un cop s’aixeca el contenidor, si hi ha algun residu recolzat, aquest cau a terra i pot quedar atrapat sota el contenidors quant aquest es torna a col·locar al terra després de ser buidat. A més de la brutícia atrapada, el contenidor queda mal posicionat, amb els problemes que això comporta. Quan es detecta aquesta situació, a la zona es desplaça un equip format per un vehicle i 2 operaris que procedeixen a col·locar-lo correctament.  Un cost addicional de temps i recursos, es pot evitar amb un simple gest: no recolzar residus als contenidors.

S’ha detectat que aquests actes incívics es repeteixen en certes illes de contenidors del municipi, i és per això que s’ha col·locat adhesius recordatoris. Els mobles i restes vegetals s’han de deixar a la porta de casa de 21 h a 23 h perquè el servei Barri Net els passi a recollir el dia que toca.

Les multes poden arribar als 600€, tal com s’estableix en les ordenances municipals. També, Policia Local i els Agents Cívics col·laboren per evitar les conductes incíviques fent pedagogia. En les pròximes setmanes, a més, està prevista la instal·lació de punts de vigilància específiques en els punts amb major nombre d’incidències per incivisme.

Es recorda que en cas que el contenidor estigui ple, caldrà llençar la bossa d’escombraries a l’illa més propera. El 95 % del casos, el personal de neteja recull les bosses d’escombraries dipositades a terra i es troben els contenidors mig buits.

Gaudir d’una ciutat neta, endreçada i cívica és per a totes i tots. Demanem col·laboració ciutadana per mantenir Castelldefels neta.