L’Ajuntament, a través de la seva Oficina Municipal de Seguiment i Control de l’Aeroport (OMSICA), ha presentat una nova denúncia davant les direccions de MITECO (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico), Aviación Civil- MITMA (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana), AENA, ENAIRE i Generalitat de Catalunya

Castelldefels, a través de l’Oficina Municipal de Seguiment i Control de l’Aeroport (OMSICA) ha presentat una nova denúncia en relació amb l’enlairament de l’aeronau tipus “widebody” del vol IBE 2601 durant la matinada del 27 de juliol i a l’aterratge de 8 aeronaus per “condicions meteorològiques” segons AENA. Amb la denúncia es sol·licita la informació detallada justificativa per seguretat aèria pertinent que ha motivat la greu excepcionalitat implementada. El nivell de soroll durant la nit generat per aquestes operacions han sobrepassat els 75 decibels alterant el descans nocturn de la ciutadania.

L’enlairament i l’aterratge nocturn d’aeronaus incompleix la petició formulada per aquest Ajuntament a la reunió del 59-GTTR amb data 12 de desembre de 2018 i compartida per tot el territori afectat, del tancament nocturn de la pista principal 06L-24R de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per a l’operació de tràfics pesants.

Vetllant pel benestar i el descans dels veïns i les veïnes de Castelldefels, l’Ajuntament ha presentat reiteradament aquestes denúncies davant dels organismes competents sol·licitant el compliment dels compromisos i la informació detallada justificativa d’aquestes darreres excepcionalitats.