La pandèmia deixa pas a la recuperació d’espais i festivitats, aquesta vegada les Festes del Mar ocuparan la platja de Castelldefels del 14 al 17 de juliol · El desembarcament pirata, la sardinada popular o la cantada d’havaneres ompliran una agenda festiva amb regust de mar

Les Festes del Mar se celebren al voltant de la festivitat de la verge del Carme, el 16 de juliol. La pandèmia de la covid-19 va fer que el 2020 les Festes del Mar s’haguessin de cancel·lar, l’any 2021 van tornar a celebrar-se amb aforament limitat i amb reserva prèvia d’entrades. Aquest 2022 promet el retrobament de la ciutadania amb unes Festes del Mar molt desitjades.

Aquesta edició permet l’assistència lliure i sense reserva prèvia a tots els esdeveniments excepte a l’espectacle teatral Improshow Summer Edition que tindrà lloc el divendres 15 de juliol a les 22.15h als Jardins del Castell. Pots fer la teva reserva en aquest enllaç.

Al programa, que pot consultar al peu de la notícia, destaquen les entitats de la ciutat que col·laboren amb aquestes festes, com ara l‘Associació Musical, l’Agrupació de Cultura Popular, Performing Arts, l’Agrupació Pirates Sardiners i Trabucaires de Castelldefels, l’Associació d’Artistes Plàstics de Castelldefels, el Club Marítim de Castelldefels, el Club Nàutic de Castelldefels i la Parròquia de Santa Maria  de Castelldefels.

Els pirates envairan la platja i la sardinada torna al Passeig Marítim

Dijous 14 (20h) s’inauguren les festes amb un concert a la Plaça de les Palmeres a càrrec de l’Associació Musical de Castelldefels. Divendres 15 (20h) tindrà lloc l’exhibició de country amb Castelldefels Balla Country també a la Pl. de les Palmeres, l’encesa de bengales com a avís d’observació dels pirates a Castelldefels (22h), a càrrec del grup de diables de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i l’espectacle teatral Improshow summer Edition als Jardins del Castell (22.15h).

Dissabte 16 de juliol presenta una agenda plena d’actes començant a les 18h amb la tradicional  missa solemne en honor de la Mare de Déu del Carme (Església de  la Mare de Déu del Carme a Can Bou) i la processó (veure itinerari al programa). A les 19h tindrà lloc el cercavila de pirates, a les 20h el desembarcament de pirates envairà amb espases i música la sorra de la platja a prop del carrer 11, el seu escenari tradicional i a les 21.15h el fum de les sardines a la brasa ocuparà el solar del passeig Marítim, 161-163.

Tancaran la nit els focs artificials a les 23:30h davant del passeig Marítim (entre els carrers 13 i 15) i el Ball amb l’Orquestra Girasol a la Plaça de les Palmeres a les 23.45 h.

El diumenge jornada castellera i cantada d’havaneres a la platja

El matí del diumenge, la Plaça de les Palmeres serà l’escenari d’una mostra de pintors al carrer (de 10h a 14h) i a les 11h una jornada castellera amb la participació de la Colla Jove de Sitges, els Castellers del Prat i els Castellers de Castelldefels.

A la tarda (19h) l’espectacle de carrer “Les vacances de Madame Roulotte” a càrrec de la Cia. La Bleda deixarà pas a les havaneres amb el grup Son de l’Havana (21.30h) i el repartiment de rom cremat.

Unes festes plenes d’esport i amb servei d’autobús gratuït

El dissabte 16 d’11 h a 16 h tindrà lloc la regata social Verge del Carme (davant del Club Nàutic). Durant el cap de setmana té lloc el Trofeu Ciutat de Castelldefels de Pesca, des del final del terme municipal de Castelldefels, costat Sitges, fins al c/ 11 i el Campionat de Voleiboom a la platja, a l’altura del c/ Masteler (zona Baixador). El diumenge tindrà lloc el Campionat de Beach Tennis a la platja,  a l’altura del c/ Colòmbia (zona Baixador).

La tarda del dissabte 16 de juliol de 18.15 h a 2.15 h hi haurà servei d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada c/ Pintor Serra i Santa i c/ 11 cantonada passeig Marina.

Del 15 al 17 de juliol (a partir de les 17h) es podrà gaudir del Mercat del Mar, una mostra multisectorial de comerç local, restauració i artesania que es situarà del carrer 13 a la plaça de les Palmeres.

FESTES DEL MAR 2022

Consulti el programa complet

Castelldefelscultura