Les activitats van tenir lloc el passat diumenge 18 de setembre emmarcades a la Setmana Europea de la Mobilitat. A més, a la platja es va viure una Jugateca ambiental especial. El Parc de la Muntanyeta va viure el final de la Pedalada i les activitats de la Festa de la Bicicleta, que van aplegar a un bon nombre de ciutadans i ciutadanes

Veure fotogaleria 

Castelldefels va celebrar el passat diumenge 18 de setembre una nova edició de la Pedalada i de la Festa de la Bicicleta. Les activitats, organitzades per l’Ajuntament i emmarcades a la Setmana Europea de la Mobilitat, van comptar amb un bon nombre de persones participants.

La Pedadala va sortir des de la Plaça de l’Església i, després de 9km de recorregut, va acabar al Parc de la Muntanyeta. Allà es va fer una nova edició de la Festa de la Bicicleta amb activitats diverses, la botifarrada popular gratuïta entre elles.

L’Associació En bici sense edat va participar també en aquestes activitats donant informació sobre el servei que ofereixen a persones de la nostra ciutat i amb la intenció d’augmentar el nombre de voluntaris i voluntàries a Castelldefels (més informació).

En el cas de la Jugateca ambiental a la platja, es va fer al Parc de la Mediterrània (platja de la Pineda). Es tractava d’una activitat que va servir per analitzar un dels impactes de la mobilitat com és el soroll del trànsit.

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

L’edició d’enguany porta per lema “Combina i mou-te!” i posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en benefici de la nostra salut i per al medi ambient.

Els objectius principals de la Setmana són:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.