La Fundación Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels van organitzar el passat diumenge el festival Estels per la Pau, que té com a objectiu atreure la cooperació ciutadana • La cita, dins de les Jornades de Pau i Solidaritat de Castelldefels, arribava a la seva 9ª edició i va aplegar a més de 3.500 persones a la zona de la Plaça de les Palmeres

Veure fotogaleria

La Fundació Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’Àrea municipal de Solidaritat i en el marc de les Jornades de Pau i Solidaritat, van convocar el 9è Festival Estels per la Pau. Va tenir lloc el passat diumenge 16 d’octubre a la Plaça de les Palmeres, amb més de 1.000 estels i de 3.500 persones que es van apropar per gaudir d’un dia de sol i per posar el seu granet de sorra en una cita solidària.

Es tractava d’una jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social centrada en els drets de la infància. A través de diferents activitats, es volia compartir amb les famílies un espai de solidaritat des del qual reclamar la pau en el món, l’entesa entre els pobles, la justícia social i el diàleg per a la convivència. A més de la volada d’estels gegants, la jornada va integrar tallers infantils, música, inflables, maquillatge infantil, teatre, zumba, paella popular, etc.

La nostra platja va acollir el festival, ja un clàssic, i va tornar a veure volar estels amb missatges de pau. En un espai de 500m2, les famílies van poder gaudir de tota mena d’activitats dirigides especialment als més petits. A més, hi va haver un espai on les persones assistents es podien informar sobre la tasca de la Fundación Comparte.

Objectiu del Festival

Enguany, el festival i les Jornades de Pau i Solidaritat volen conscienciar a famílies, nens i nenes sobre la importància d’impulsar, des de l’òptica de la pau, la persecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 basats a combatre el canvi climàtic (objectiu 13), la conservació de la vida submarina (objectiu 14) i la vida en ecosistemes terrestres (objectiu 15) i, per descomptat, la incorporació dels valors de no violència, justícia i la inclusió (objectiu 16) en totes i cadascuna de les societats.

La Fundación Comparte

L’entitat treballa per garantir el dret a l’educació de més de 15.000 nens i nenes a Amèrica Llatina a través del seu suport a 7 entitats locals a Argentina, Xile, Equador, Hondures i Nicaragua.

Comparte promou el desenvolupament integral i la dignitat dels nens i nenes de cada país on actuen a través d’accions concretes. Contribueixen a una Cultura de Pau, Justícia i Solidaritat als països on cooperen, treballant en xarxa una multitud de persones i associacions que busquen les causes de la pobresa endèmica amb la finalitat d’erradicar-la.