L’AMB ha fet oficials les dades de l’acció de recuperació de les dunes metropolitanes del passat 23 d’octubre: a Castelldefels, 35 persones van plantar 350 exemplars d’espècies dunars autòctones i en van retirar 40 quilos d’espècies exòtiques (o invasores)

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet oficials les dades de l’Acció Platges MET: Recuperem les nostres dunes, celebrada el passat 23 d’octubre a diverses platges metropolitanes, Castelldefels inclosa. A la nostra ciutat, l’activitat es va realitzar dins de la Jugatecambiental i consistia en una acció de conservació i millora de la biodiversitat de la platja.

En total, 35 persones van participar a l’activitat. Es van plantar 350 exemplars d’espècies dunars autòctones (Borró, Alfals marí i Violer de mar) i es van retirar 40 quilos d’espècies exòtiques (o invasores).

Recordem que el punt de trobada de l’activitat va ser el nou emplaçament de la Jugatecambiental (al mòdul de la Biblioplatja, al Passeig Marítim, 133). A més de la plantació i retirada de plantes, la jornada va incloure una visita a l’Espai Dunar.

La delegació consistorial va comptar amb la regidora de Platges, Clara Quirante (PSC), el 1r tinent d’alcaldia de Drets i Ciutadania i regidor de Medi Ambient, Jordi Maresma (ERC) i la 2ª tinenta d’alcaldia, Esther Niubó (PSC).

Aquesta acció lúdica, festiva i educativa tenia cinc objectius bàsics:

  • Conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral
  • Visualitzar les dunes metropolitanes com a escuts protectors davant dels temporals
  • Contribuir a l’augment del civisme per part dels usuaris dels parcs, platges i rius metropolitans
  • Canviar la percepció social de les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el territori
  • Descobrir la importància de la biodiversitat en aquests espais