Amb el lema Si millorem la convivència, tothom guanya, l’Ajuntament de Castelldefels promou una campanya de foment del civisme i les bones accions que ajudin a la bona convivència entre el veïnat de Castelldefels.

Un compromís amb el Civisme que neix com a projecte comunitari i que hi forma part l’Equip de Convivència municipal format pel SIEP (Servei d’Intervenció per la convivència a l’espai públic), el Servei de Mediació, Policia de Proximitat i Agents Cívics acompanyats pel sector social de la ciutadania com a Facilitadors de la campanya de civisme.

Què podem fer per millorar la convivència?

La campanya de civisme s’inicia amb el foment d’una ciutat neta, el bon ús dels contenidors el respecte als parcs i jardins. Volem que tothom s’impliqui en fomentar el civisme perquè totes i tots visquem en un entorn més saludable, més cívic i més net.

Segons l’alcaldessa, Maria Miranda (PSC)“Aquest compromís amb el Civisme és un projecte comunitari que implica fer de Castelldefels la millor ciutat per viure i conviure avui i demà, apostant per accions que millorin la convivència. Si millorem la convivència, tothom guanya!”

Si millorem la convivència, tothom guanya

Ciutat Neta, el millor indicador de l’ús intel·ligent de l’espai públic

♦ Estima’t la teva ciutat

♦ No embrutis els carrers

♦ Fes un bon ús de les papereres

♦ Recull els excrements del teu animal domèstic

♦ No facis grafitis fora dels llocs autoritzats

Un bon ús dels contenidors, per fer la ciutat cívica i sostenible que volem

♦ Recorda que el millor residu és el que no es genera

♦ Redueix, Reutilitza i Recicla

♦ Separa correctament els residus en les diferents fraccions

♦ No recolzis els residus voluminosos a les illes ecològiques

♦ Diposita les bosses dins els contenidors

♦ Respecta els horaris i dies indicats per deixar els mobles i restes vegetals

Una ciutat jardí que ens obliga a tenir cura dels nostres parcs i jardins

♦ No donis menjar a animals com coloms i porcs senglars

♦ No és permès fer botellot ni altres actes incívics

♦ Cuida els parcs i jardins

♦ Respecta el mobiliari urbà i els jocs infantils

♦ Posa atenció als cartells i indicacions dels parcs

Podeu consultar les ordenances i sancions en aquest enllaç.

La Policia Local desplegarà mitjans per a sancionar tot aquell acte incívic regulat a l’ordenança. Així mateix l’Equip d’Agents Facilitadors reportaran qualsevol incidència en temes relacionats amb la convivència i civisme a via pública, per fer-ho arribar a Policia Local i poder tramitar la sanció.

Posem a  disposició ciutadana el correu electrònic: convivencia@castelldefels.org per fer arribar suggeriments i millores a l’equip d’Agents Facilitadors.