Per una revetlla de Sant Joan segura i cívica

Per una revetlla de Sant Joan segura i cívica

📣 L’Alcaldessa de #Castelldefels, Maria Miranda i el Regidor de Protecció civil, Xavier Amate, adrecen a la ciutadania les recomanacions per gaudir d’aquesta nit amb responsabilitat.

🧨 Tingueu cura amb la manipulació de material pirotècnic.
🚮 Respecteu el mobiliari urbà.
💥 El risc d’incendis és molt alt. Eviteu fer foc i llançar coets aprop de zones boscoses i aglomeracions.
🔥 Recordeu que està prohibit fer fogueres a la platja.
🗑️ Recull la brossa que generis.

👮👮 Per aquesta nit de revetlla s’ha activat un dispositiu especial de 120 agents.

✨ Feliç revetlla a tothom!

Castelldefels reforça el dispositiu de seguretat i protecció civil per a la revetlla de Sant Joan

Castelldefels reforça el dispositiu de seguretat i protecció civil per a la revetlla de Sant Joan

Integrat per la Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, el dispositiu comptarà amb més de 120 agents • Es tornarà a disposar d’un agent caní per a la detecció d’estupefaents • La ciutat vol tornar a celebrar una revetlla de caire familiar, després de 2 anys d’excepcionalitat a causa de la pandèmia de la COVID-19

Després de 2 anys amb mesures extraordinàries a causa de la pandèmia de la COVID-19 (com el tancament de la platja durant tota la nit), les regidories de Governació i Protecció Civil, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, tiren endavant el dispositiu de la revetlla de Sant Joan 2022. L’objectiu és seguir la línia descendent del nombre d’incidents produïts abans de la pandèmia. Per aquest motiu, el dispositiu planificat és molt similar al de l’any 2019.

Es desplega un ampli dispositiu policial per part de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, format per més de 120 agents. Per tercera vegada, es tornarà a disposar de l’agent caní per a la detecció d’estupefaents. A més, es torna a instal·lar un lloc de primers auxilis al passeig Marítim a l’alçada de l’avinguda República Argentina.

L’objectiu és comptar amb una revetlla de Sant Joan consolidada com una festa familiar, segura i cívica i on els ciutadans i ciutadanes col·laborin amb els diferents cossos de seguretat.

Afectacions al trànsit

El trànsit estarà tallat al tercer tram del Passeig Marítim (entre Avinguda República Argentina i Port Ginesta). Hi haurà restriccions entre les 18h del 23 de juny, i les 6h (aproximadament) del dia 24. Les afectacions són les següents, com es condensa en el plànol que acompanya aquestes línies:

  • Per circular en direcció Sitges des del passeig Marítim, s’haurà de seguir aquest recorregut: passeig del Ferrocarril, pont de Bellamar (per sota), aparcament del carrer Mèxic i carrer Mèxic fins a Penyeta Roja, des d’on es podrà circular fins al pont del Poal o continuar pel passeig Ferrocarril de Sitges en direcció Port Ginesta.
  • No es podrà circular direcció Gavà entre els carrers Penyeta Roja i Mèxic. L’alternativa serà el pont de l’avinguda del Poal fins a l’avinguda Constitució.
  • No es podrà estacionar ni al passeig Marítim de Castelldefels ni al del terme de Sitges.

L’aparcament de carrer Mèxic romandrà tancat durant tot el dia 23 de juny i fins a les 8 del matí del dia 24.

Aquells veïns que tinguin pàrquing a la zona prohibida de circulació els permetran accedir i sortir als seus habitatges.

L’inici dels treballs de neteja de la platja serà a partir de les 6 hores del dia 24 de juny, i comptarà amb presència policial per facilitar el desallotjament de la platja i facilitar així la seva neteja.

Implementacions a l’estació de Castelldefels-Platja

Per a la revetlla de Sant Joan, s’implementa un dispositiu especial en el qual Renfe Rodalies, com a gestor de l’estació Castelldefels-Platja, incorpora un notable equip de vigilants de seguretat per controlar el flux de gent a les andanes i evitar el creuament de les vies, tant en la fase d’arribada (darrer tren direcció Sant Vicenç de Calders a les 00.31 hores) com a la fase de sortida després de la revetlla (1er tren de sortida direcció Barcelona a les 4.58 hores).

Per a la fase d’arribada (des de Barcelona) de les 22 hores fins a les 00.31 hores, els trens amb destinació Vilanova i Sant Vicenç de Calders circularan per la via 2 entre Castelldefels i Garraf efectuant la seva aturada i estacionant a la via 2 de Castelldefels-Platja (s’evita que els viatgers hagin de creuar les vies pel pas soterrat existent).

A la fase de sortida es retén als usuaris fora de l’estació fins a l’arribada del tren i se’ls fa entrar fins que s’ompli el tren i així evitar que l’andana es massifiqui de gent esperant, amb el consegüent risc.

Mesures per evitar els incendis

A Castelldefels, al voltant de la celebració de la Revetlla (i amb els dies d’extrema calor que hem viscut), estan vigents tota una sèrie de mesures a fi de minimitzar el risc d’incendis forestals associats a l’ús del foc. Durant la celebració de la Revetlla (els dies 23 i 24 de juny) s’activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, fet que suposa el tancament de camins forestals al trànsit de vehicles.

A Castelldefels està prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, llançar coets, globus, focs artificials o altres artefactes que continguin foc a tots els terrenys forestals i amb massa boscosa de Castelldefels i a la franja perimetral de 500 m que els envolten.

També està prohibit realitzar qualsevol tipus de foguera i festa popular organitzada sense el preceptiu permís municipal. Estan prohibides per aquest motiu també les fogueres a la platja de Castelldefels durant la Revetlla.

Qualsevol persona que sigui sorpresa contravenint aquestes prohibicions o qualsevol de les altres establertes a la normativa de prevenció d’incendis forestals, és objecte de denúncia.

+INFO: Consells relacionats amb la Revetlla (Generalitat de Catalunya)

Castelldefels ja té la Bandera Blava 2022

Castelldefels ja té la Bandera Blava 2022

El distintiu de qualitat mediambiental es va lliurar en un acte a Palamós on va ser present la regidora de Platges Clara Quirante • Un any més, la Bandera Blava oneja a les platges del Baixador i de Lluminetes

Castelldefels va recollir el passat divendres 17 de juny la Bandera Blava 2022, que han revalidat un any més les platges del Baixador i de Lluminetes. L’acte de lliurament va tenir lloc a Palamós amb la participació de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, i, entre d’altres, la regidora de Platges de l’Ajuntament de Castelldefels, Clara Quirante (PSC).

Recordem que la Bandera Blava certifica la qualitat ambiental i de serveis i oneja aquest estiu a dos dels tres trams de què consta el litoral del municipi. Així ho va donar a conèixer el passat mes de maig l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental–, que ha tornat a distingir la platja de Castelldefels amb aquest segell que valora la seva qualitat ambiental, la seguretat i la neteja de les instal·lacions.

La Bandera Blava premia el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

La platja de Castelldefels compta a més amb quatre punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Aquesta informació s’actualitza cada setmana segons les dades proporcionades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A més de la Bandera Blava, la platja té altres certificats que en confirmen la seva qualitat: Biosphere, Ecoplayas, «Q» de Qualitat, i ISO 9001

La recuperació i gestió de les dunes metropolitanes, premiada a Europa

La recuperació i gestió de les dunes metropolitanes, premiada a Europa

La platja de Castelldefels i les seves dunes també estan incloses en aquest premi (New European Bauhaus Prize) que ha rebut l’AMB a la cerimònia celebrada el passat 11 de juny a Brusel·les

La recuperació i la gestió de les dunes de les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, Castelldefels inclosa, ha aconseguit el prestigiós guardó New European Bauhaus Prize, concedit anualment per la Comissió Europea (CE) a un projecte de reconnexió amb la natura.

El projecte de l’AMB va rebre el premi el passat 11 de juny a Brussel·les, durant la celebració de The Festival of New European Bauhaus. El guardó el va recollir el gerent de l’AMB, Ramon Torra, de mans de la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel. Gabriel i la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, van representar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, en l’acte de lliurament del premi.

Aquest reconeixement europeu no és l’únic que ha rebut enguany l’Àrea Metropolitana de Barcelona per la gestió de les platges. Recentment, va aconseguir una subvenció de prop de 200.000 euros del projecte europeu Safeguarding Biodiversity per protegir la biodiversitat, fomentant la participació ciutadana.

Aquestes distincions europees a la gestió de les platges metropolitanes tenen com a denominador comú el creixent paper dels ciutadans en la conservació d’aquests ecosistemes. El darrer any, més de 3.000 persones han participat en la regeneració de les dunes i en la descoberta dels valors naturals de les platges metropolitanes.

La platja de Castelldefels acull la presentació de la campanya de platges de la Diputació

La platja de Castelldefels acull la presentació de la campanya de platges de la Diputació

L’acte ha comptat amb la presència del diputat de Salut Pública i Consum, Jesús Naharro, i la regidora de Platges de Castelldefels, Clara Quirante. 25 municipis, Castelldefels entre ells, reben suport de la Diputació per a la prestació dels serveis de salvament i socorrisme, informació i prevenció d’hàbits saludables, etc

La platja de Castelldefels ha acollit aquest dilluns 13 de juny l’acte de presentació de la campanya de platges de la Diputació de Barcelona, coincidint amb el Dia Europeu de la prevenció del càncer de pell. A l’acte han participat el diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació, Jesús Naharro, i la regidora de Platges de l’Ajuntament de Castelldefels, Clara Quirante (PSC).

L’aportació de la Diputació a les platges de Castelldefels inclou suport per al finançament del servei de vigilància, salvament i socorrisme, la instal·lació d’elements identificadors d’aquests serveis (senyalètica a la platja), o l’Infoplatges (cartells magnètics amb informació sobre la situació meteorològica, estat del mar i de la platja). També s’inclouen la difusió de materials de sensibilització a les persones usuàries de les platges; amb ventalls, contes infantils (“Els pirates de la platja”), polseres identificadores per als infants per facilitar la seva trobada en cas de pèrdua, etc.

Dins de la campanya de prevenció, seguretat i salubritat a les platges “Cuida les platges i cuida’t a tu”, la Diputació també engega tallers de sensibilització adreçats a infants per fomentar bons hàbits en l’exposició al sol.

A l’acte de presentació de la campanya també s’ha realitzat un simulacre de salvament marítim a càrrec dels socorristes que ofereixen el servei a Castelldefels (ProActiva).

La regidora de Platges, Clara Quirante (PSC), ha agraït a la Diputació haver escollit la nostra platja per fer l’acte de presentació de la campanya i també la seva aposta per millorar el salvament i socorrisme a totes les platges. Quirante ha explicat que “fa mesos que ens estem preparant per donar inici a la temporada de platges, ja està tot enllestit, la temporada alta començaria el 15 de juny però des de l’1 de juny estan tots els serveis preparats per poder atendre a tots els visitants i a totes les persones que venen a les platges.”

Pel que fa als serveis als banyistes, Quirante ha recordat que a Castelldefels “s’han posat més recursos per augmentar la dotació de salvament i socorrisme. Comptem també amb 5 passeres accessibles amb servei de bany adaptat i marques de color blau per tal d’ajudar a les diferents necessitats visuals que tenen els diferents usuaris que tenim. Continuem apostant per donar uns serveis de qualitat per a tots els visitants i totes les persones que venen a gaudir de la nostra platja.”

El diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro, ha explicat que totes les accions que realitzen tenen l’objectiu que “les persones gaudeixin de les platges del litoral de la província amb seguretat i amb salut i ho fem col·laborant amb els ajuntaments per fer possible els serveis de prevenció, socors i salvament, oferint a la ciutadania informació completa de l’estat de les platges i fomentant que tinguin en compte bons hàbits de salut per garantir una bona estada a les nostres platges.”

Naharro ha afegit que, “després de 2 anys de pandèmia, encetem enguany una nova temporada de bany a les platges per fer una campanya plenament normalitzada.”