Castelldefels viu una nova Pedalada i Festa de la Bicicleta

Castelldefels viu una nova Pedalada i Festa de la Bicicleta

Les activitats van tenir lloc el passat diumenge 18 de setembre emmarcades a la Setmana Europea de la Mobilitat. A més, a la platja es va viure una Jugateca ambiental especial. El Parc de la Muntanyeta va viure el final de la Pedalada i les activitats de la Festa de la Bicicleta, que van aplegar a un bon nombre de ciutadans i ciutadanes

Veure fotogaleria 

Castelldefels va celebrar el passat diumenge 18 de setembre una nova edició de la Pedalada i de la Festa de la Bicicleta. Les activitats, organitzades per l’Ajuntament i emmarcades a la Setmana Europea de la Mobilitat, van comptar amb un bon nombre de persones participants.

La Pedadala va sortir des de la Plaça de l’Església i, després de 9km de recorregut, va acabar al Parc de la Muntanyeta. Allà es va fer una nova edició de la Festa de la Bicicleta amb activitats diverses, la botifarrada popular gratuïta entre elles.

L’Associació En bici sense edat va participar també en aquestes activitats donant informació sobre el servei que ofereixen a persones de la nostra ciutat i amb la intenció d’augmentar el nombre de voluntaris i voluntàries a Castelldefels (més informació).

En el cas de la Jugateca ambiental a la platja, es va fer al Parc de la Mediterrània (platja de la Pineda). Es tractava d’una activitat que va servir per analitzar un dels impactes de la mobilitat com és el soroll del trànsit.

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

L’edició d’enguany porta per lema “Combina i mou-te!” i posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en benefici de la nostra salut i per al medi ambient.

Els objectius principals de la Setmana són:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
L’alcaldessa fa una valoració positiva de la temporada estival

L’alcaldessa fa una valoració positiva de la temporada estival

Maria Miranda destaca al programa “Parlem amb l’alcaldessa” l’increment de visitants i el seu efecte al sector turístic i hostaler de la ciutat durant els mesos d’estiu • Les mesures de revitalització del sector comercial, la presentació del procés participatiu de la ciutadania per redefinir l’urbanisme de Castelldefels o els projectes que resten per acabar abans del final del mandat van ser alguns dels altres temes tractats a la darrera visita de l’alcaldessa als estudis de Ràdio Castelldefels

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), va protagonitzar el passat dimecres 14 de setembre el programa mensual “Parlem amb l’alcaldessa”, que tornava a Ràdio Castelldefels després de les vacances d’estiu, per respondre les preguntes sobre el present i el futur de la ciutat.

Entre molts altres temes, l’alcaldessa va fer una valoració positiva de la temporada estival, amb un increment del nombre de visitants i amb dades positives pel sector turístic i hostaler de la ciutat. A més, es va referir a la celebració amb total normalitat de les Festes del Mar o la Festa Major d’Estiu, les primeres que es podien fer sense les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19.

Pel que fa al nou curs polític, Miranda va dir que es tracta d’un període crucial, ja que són els mesos previs a les eleccions municipals del maig de l’any vinent. En aquest sentit, va comentar que els grans projectes d’aquest mandat s’han pogut portar endavant malgrat estar totalment condicionat per la pandèmia. Va destacar l’Acord de Ciutat, fruit del consens i que va néixer per donar resposta als efectes de la pandèmia i per revitalitzar la ciutat. També va esmentar grans projectes encara en marxa com la reforma de l’Avinguda Constitució (C-245), les obres d’urbanització de Bellamar o la reforma de l’Avinguda dels Banys (tot just iniciada la seva segona fase).

El projecte de transformació de la Casa de la Cultura en el nou equipament juvenil de la ciutat també va ser un dels temes tractats al programa. L’alcaldessa va dir que les obres estan anant a bon ritme. També va parlar de la propera construcció de 72 habitatges protegits en règim de lloguer de protecció oficial al c/Pietat 9-11.
 


Miranda també va destacar el treball que s’està desenvolupant des de Serveis Socials per ajudar a les persones més vulnerables de la ciutat. En aquest sentit, es va referir a l’augment de peticions d’ajuts per poder pagar els subministraments bàsics de la llar. L’alcaldessa va parlar també de la feina realitzada des de Promoció i foment de l’ocupació. Va dir que cal enfortir aquestes polítiques, més si es té en compte que la desocupació ha anat creixent des del passat mes de juliol.

D’altres temes tractats al “Parlem amb l’alcaldessa” d’aquest mes de setembre van ser la valoració de la Fashion Week i d’altres iniciatives per revitalitzar el sector comercial de la ciutat o la presentació del procés de participació ciutadana per repensar i reordenar l’urbanisme de la ciutat fent-la més sostenible i humana.

L’alcaldessa també va parlar dels problemes amb el servei d’autobusos que l’empresa Avanza opera des que va guanyar la concessió. En aquest sentit, va dir que l’Ajuntament ha exigit la desaparició de les deficiències del servei (autobusos que no passen en el seu horari, vehicles que s’espatllen en ple itinerari, etc). Avanza ha posat més autobusos en circulació i ha reiterat que la seva nova flota començarà a arribar al mes de desembre.

Programació de tardor d’activitats de l’Espai del Mar

Programació de tardor d’activitats de l’Espai del Mar

L’equipament municipal de proximitat ofereix activitats i tallers que inclouen escriptura creativa, ioga, pintura, tallers creatius, cursos de fotografia, etc • Les inscripcions es poden fer del 19 de setembre al 28 d’octubre

L’Espai del Mar de Castelldefels, equipament municipal de proximitat situat a la platja de Castelldefels, acull una oferta d’activitats, tallers i cursos per a tots els públics i és un punt de trobada veïnal que busca promoure una ciutadania activa i afavorir el desenvolupament del teixit social i comunitari de l’entorn.

La programació de tardor (octubre a desembre) inclou cursos trimestrals; com tango, escriptura creativa, ioga o balls de saló; cursos curts (tallers creatius, improvització teatral, costura); tallers puntuals (maquetació, fotografia infantil, etc) i grups d’acompanyament (noves tecnologies per a gent gran, acompanyament a la maternitat-embaràs, etc).

Poden consultar la programació completa al següent enllaç (Isuu).

Les inscripcions es poden fer entre el 19 de setembre i el 28 d’octubre, ambdós inclosos, de manera presencial a l’Espai del Mar o de forma virtual (formulari).

L’horari d’inscripcions presencials és de dilluns a divendres (de 12 a 14 hores) i els dimecres i divendres (de 16 a 20 hores).

Si volen més informació, poden escriure a l’adreça de correu electrònic espaidelmar@gmail.com o trucar al telèfon 664 753 836

Castelldefels rep més de 5,2 milions de visitants des de principis d’any

Castelldefels rep més de 5,2 milions de visitants des de principis d’any

Entre abril i agost, han passat per la ciutat més de 4 milions de visitants. El mes que va comptar amb un major nombre ha sigut agost (amb 1,2 milions) • El visitant nacional segueix sent hegemònic (entre el 95% i el 98%) • Les dades d’ocupació hotelera han oscil·lat entre el 80,4% a l’abril i el 97% a l’agost

Castelldefels ha rebut més de 5,2 milions de visitants entre els mesos de gener i agost de 2022, concretament 5.246.304 persones. Destaquen les dades entre els mesos d’abril i agost, quan s’han concentrat 4,08 milions de visites.

Es tracta de dades proporcionades per l’empresa Kido Dynamics, amb qui l’àrea de Turisme de l’Ajuntament té contractat un servei que facilita informació sobre les visites que rep la nostra ciutat i que, a través de la tecnologia mòbil, permet distingir entre les persones que arriben a la ciutat a passar uns dies (pernoctadors) o a fer una visita durant unes hores per gaudir de la ciutat (excursionistes), a banda dels “visitants regulars”, persones que no viuen a Castelldefels però que hi venen habitualment per qüestió de feina. La gran majoria són excursionistes, visitants d’un dia que generen activitat econòmica a la ciutat amb la seva despesa.

Les dades són superiors a les del 2021 i similars a aquelles que hi havia abans de la pandèmia de la COVID-19.
Pel que fa a la procedència de les visites, és majoritàriament nacional, entre un 95% a mesos com abril, juny, juliol i agost i un 98% al gener.

Els dies amb major afluència han sigut el 5 de juny (146.875) i el 10 de juliol (142.424).

Ocupació hotelera entre abril i agost

Pel que fa a les dades d’ocupació hotelera han passat del 80,4% a l’abril al 97% el mes d’agost. El mes de maig va fregar el 83%, al juny un 85% i al juliol un 90,4%.

La procedència de les persones que han pernoctat a Castelldefels ha sigut bàsicament nacional, menys el mes de juliol on va predominar el turista internacional.

Davant d’aquestes dades, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, Eva López (PSC), ha explicat que “les dades són espectaculars. Són xifres pre-pandèmia i estem molt contents amb el nivell d’ocupació i d’activitat als hotels i a l’hostaleria de la ciutat, amb molt turisme nacional.”

López ha afegit que la inflació ha comportat que “s’han disparat els costos i això es pot veure traslladat als comptes de resultats de la temporada dels empresaris del sector. Hem de tenir en compte que els combustibles han pujat molt i això ha fet que la mobilitat hagi sigut més complicada. Hem d’esperar a veure com evoluciona tot a partir del setembre.”

Malgrat tot, la regidora ha volgut recordar que “Castelldefels no només té turisme estacional. Som ciutat que acull a congressistes, a persones que estan fent activitats esportives, etc. Amb la tornada a la presencialitat d’aquestes activitats, esperem poder comptar de nou amb aquelles persones que venen a Castelldefels atretes per una ciutat propera a Barcelona i que és molt atractiva.”

Per la seva part, el president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, Manuel Ángel Ortíz, ha valorat les xifres “positivament. L’inici de la temporada estival va ser una mica estrany, amb les conseqüències de la guerra d’Ucraïna. Malgrat tot, s’han anat reactivant les xifres fins arribar a les que teníem abans de la pandèmia. El mes de juliol i el d’agost han sigut molt bons.”

Ortíz també ha parlat de l’efecte de la inflació al seu sector. Ha comentat que “no estem notant, de moment, el que ha pujat la inflació en el sentit que ho estem soportant nosaltres mateixos, amb els nostres diners, sense que aquestes pujades afectin la butxaca del client. Tot i això, crec que el problema de la inflació serà molt dur els propers mesos.”

El circuit Voleiboom tanca temporada aquest cap de setmana

El circuit Voleiboom tanca temporada aquest cap de setmana

La platja de Castelldefels acull dissabte 10 i diumenge 11 de setembre les darreres jornades dels tornejos d’estiu de vòlei platja amb 8 competicions (entre menors i adults)

Aquest cap de setmana, dissabte 10 i diumenge 11 de setembre, la platja de Castelldefels acollirà la cloenda de la temporada del circuit de Voleiboom 2022 (vòlei platja).

Es disputaran 8 competicions diferents entre categories de menors d’edat i adults, entre les que destacarà la de 4 x 4 mixt amateur, d’on ha de sortir el Campió de Catalunya d’aquesta categoria.

La jornada de dissabte es farà la competició 2 x 2 masculina, 2 x 2 femenina i 4 x 4 mixt, dividides en or i plata. Diumenge serà el torn de les competicions de menors d’edat (sots 17 masculí i femení, sots 15 masculí i femení i minis unisex) i el 2 x 2 mixt pro i amateur.

Donat que es tracta d’una prova homologada per la Federació Catalana de Voleibol, és obligatori que els jugadors i jugadores disposin de llicència de vòlei platja (de temporada o de dia).

El Voleiboom compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels i la Federació Catalana de Voleibol.