Neteja i Serveis Higiènics

Neteja

Castelldefels es defineix com la gran platja metropolitana. Gran, per la seva llargada (4,8 km) i amplada (90 metres de mitjana), i metropolitana per la procedència dels usuaris.

La neteja de la platja, per tal de mantenir-la en condicions òptimes, es realitza conjuntament entre l´AMB Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels

Les tasques de neteja de la sorra, per sota del passeig marítim, la realitza l´AMB, diferenciant tres etapes: prèvia a la temporada d’estiu, durant l’estiu, i a l’hivern.

En la temporada prèvia hi ha un equip que s’encarrega de la neteja manual i mecànica a tota sorra i del buidatge diari de papereres. La retirada diària dels residus es classifica en el punt de destí.

Coincidint amb la primavera, es remou la sorra mitjançant l’arada, per tal de facilitar-ne l’aireig i la insolació, de manera que l’acció higienitzadora dels raigs de sol assoleix un grau de salubritat òptim. En temporada alta l’equip de neteja s’incrementa i s’encarrega de la neteja de la platja i del garbeig de la sorra un cop a la setmana, a més, del buidatge diari de les papereres.

En quant al manteniment dels equipaments de la platja hi ha un equip, que es veu incrementat en temporada d´estiu, que s’ocupa de la cura i manteniment de tots els accessoris, senyalitzacions etc., que hi ha a la nostra platja.

La platja disposa de contenidors de 165 litres de capacitat en los accesos, papeleres repartides al llarg de la platja i contenidors-papeleres semienterrades de 1800 litres.

Pel que fa als mitjans tècnics, es disposa de: màquines garbelladores, tractors per arrossegar les màquines, vehicles de 4×4 per al buidatge de papereres i inspecció, així com de furgonetes per traslladar el personal, retroexcavadores per fer moviments de sorra, una garbelladora petita per zones de difícil accés i una desbrossadora per treballs de manteniment.

Les tasques de neteja del passeig marítim i el buidatge de les papereres que es troben en ell, també disposen d´una freqüència que es veu incrementada en temporada alta per tal adaptar-se a la realitat d´us del mateix.

 

Serveis Higiènics

  • Punts de WC públics tot l’any de 10h a 19h, adaptats durant la temporada alta, als accessos principals: c. Veneçuela, av. República Argentina, av. dels Banys, c.10 i pl. Palmeres.
  • WC públics a totes les guinguetes, fixes i de temporada, durant l’horari d’obertura de l’establiment.
  • Punts de dutxes y rentapeus en tots els accessos a la sorra.